Droogbouw vloerverwarming

Droogbouw vloerverwarming wordt vaak toegepast als renovatie oplossing. Het systeem hiervoor geschikt vanwege de lage opbouwhoogte. Er zijn verschillende typen droogbouw vloerverwarming zoals gipsvezelplaat of een systeem waarbij aluminium geleidingsplaatjes wordt toegepast.

Vloerverwarming berekenen

Wil men de capaciteit voor vloerverwarming met het droogbouw principe berekenen dan kan dat eenvoudig met Calstrim gebeuren. Met deze rekentool maakt het niet uit welk systeem wordt gebruikt. Alle types vloerverwarming kunnen worden berekend. De berekeningen voor vloerverwarming nabouw zijn daarbij uiteraard ook geen probleem.

Afgifteberekening

Afgifteberekening

Realiseren van de perfecte warmtebalans door het vergelijken van de afgiftes met de warmteverliezen.
Berekening volumestromen

Berekening volumestromen

Berekenen van de volumestromen om de vloerverwarming perfect in te stellen.
Rapportage

Rapportage

Een rapportage in PDF- en Excel format inclusief een overzicht van benodigde materialen.
Voor alle systemen

Voor alle systemen

Geschikt voor natbouw, droogbouw en systemen waarbij aluminium geleiding worden gebruikt.
Berekening koelen en verwarmen

Berekening koelen en verwarmen

Berekeningen voor koelen en wandverwarming zijn ook mogelijk.
Controle

Controle

Een extra controle door de berekening van vloertemperaturen en drukverliezen.

Rekentool vloerverwarming

Warmtebalans woning

Indien men een vloerverwarming op de juiste manier wil berekenen dan is het van belang dat men weet wat de warmteverliezen zijn. Dit wordt uitgedrukt in kw per m2 vloerverwarming. Met Calstrim kan het vloerverwarming vermogen worden berekend. Ook dit wordt uitgedrukt in kw per m2 vloerverwarming. De warmteverliezen en de vermogens (ook wel afgifte genoemd) worden met elkaar vergeleken en op deze manier wordt gestreefd naar een perfecte warmtebalans voor de woning.

Op deze manier kan men een tegen zo laag mogelijke energiekosten een zo optimaal mogelijk comfort bereiken. De software berekend aan de hand van deze warmtebalans verder de volumestromen (liters). Deze kunnen aan de hand van de berekeningen aan de verdeler worden ingesteld. Ook wordt de vloertemperatuur en de drukverliezen berekend.

Berekenen zonder legplan

Een groot voordeel van Calstrim is dat er al veel berekend kan worden in een vroeg stadium. Men kan bijvoorbeeld als de vloerverwarming groepen berekenen zonder dat er een legplan is. Ook wordt het vermogen voor vloerverwarming al in dit stadium berekend waardoor ook de warmtebalans bekend is.

Dat is ideaal in offertestadium. Buiten het aantal groepen vloerverwarming en andere materialen kan ook al veel worden gezegd over de prestaties van de vloerverwarming. Op deze manier kunnen klanten perfect worden geïnformeerd.

Wilt u meer weten over het berekenen van vloerverwarming om zo tot een perfecte warmtebalans te komen? Dat kan via een gratis proefabonnement.

© 2023 - Calstrim Floorequa
Created by LR Internet