Optimaal Comfort met Droogbouw Vloerverwarming - Bereken de Capaciteit met Calstrim

Efficiënte Berekening van Droogbouw Vloerverwarming met Calstrim

Bij het berekenen van de capaciteit voor droogbouw vloerverwarming is het gebruik van het berekeningsprogramma Calstrim zeer aan te raden. Calstrim is speciaal ontworpen om de benodigde capaciteit voor vloerverwarming te berekenen voor alle soorten systemen. Met dit programma kunnen variabelen zoals watertemperaturen, dekvloergegevens en slanggegevens worden ingevoerd, waarna het exacte vermogen van de vloerverwarming berekend wordt. Daarnaast biedt Calstrim de mogelijkheid om het vermogen per vierkante meter snel te achterhalen, waardoor de benodigde capaciteit voor vloerverwarming per oppervlakte bekend wordt.

Afgifteberekening

Afgifteberekening

Realiseren van de perfecte warmtebalans door het vergelijken van de afgiftes met de warmteverliezen.
Berekening volumestromen

Berekening volumestromen

Berekenen van de volumestromen om de vloerverwarming perfect in te stellen.
Rapportage

Rapportage

Een rapportage in PDF- en Excel format inclusief een overzicht van benodigde materialen.
Voor alle systemen

Voor alle systemen

Geschikt voor natbouw, droogbouw en systemen waarbij aluminium geleiding worden gebruikt.
Berekening koelen en verwarmen

Berekening koelen en verwarmen

Berekeningen voor koelen en wandverwarming zijn ook mogelijk.
Controle

Controle

Een extra controle door de berekening van vloertemperaturen en drukverliezen.

Optimaliseer de Warmtebalans en Bespaar Kosten met Droogbouw Vloerverwarming

Door middel van een transmissieberekening kunnen de berekende vermogens vergeleken worden, waardoor een uitgebalanceerde warmtebalans kan worden gerealiseerd. Deze optimalisatie zal leiden tot een kostenefficiënte vloerverwarming. Of het nu gaat om droogbouw vloerverwarming of natbouw vloerverwarming, met de rekentool van Calstrim is het allemaal mogelijk. Het programma toont ook de liters (volumestromen), waardoor het volledige systeem perfect kan worden afgesteld. Dit proces wordt ook wel waterzijdig inregelen genoemd, wat essentieel is voor een optimaal functionerende vloerverwarming.

Ontdek de Voordelen van Droogbouw Vloerverwarming met Calstrim

Met droogbouw vloerverwarming geniet je van talloze voordelen. Allereerst zorgt dit systeem voor een gelijkmatige en comfortabele warmteverdeling in jouw woning. Daarnaast is droogbouw vloerverwarming snel en eenvoudig te installeren, waardoor je tijd en kosten bespaart. Door gebruik te maken van Calstrim, de geavanceerde rekentool voor droogbouw vloerverwarming, kun je de benodigde capaciteit nauwkeurig bepalen en het systeem optimaal afstemmen.

Kortom, met droogbouw vloerverwarming en de krachtige berekeningsmogelijkheden van Calstrim ben je verzekerd van een comfortabel en energiezuinig verwarmingssysteem. Wil je meer weten over droogbouw vloerverwarming en de voordelen van Calstrim? Ontdek hoe je jouw vloerverwarming perfect kunt laten functioneren op onze website.

 

© 2023 - Calstrim Floorequa
Created by LR Internet