Vloerverwarming berekenen

Het berekenen van vloerverwarming begint eigenlijk bij een warmteverliesberekening. Immers kan pas berekend worden als men weet hoeveel warmte een woning of gebouw verliest. De laatste jaren zijn de isolatienormen steeds strenger geworden waardoor gebouwen steeds beter worden geïsoleerd en daarom minder warmte verliezen. Een woning die in de jaren 60 is gebouwd verliest zo’n 100 W/m2 als deze niet is na geïsoleerd. Bij een huidige woning is dat nog 30 W/m2.

Vloerverwarming als hoofdverwarming

Bij huidige woningen kan vloerverwarming dan prima als hoofverwarming worden toegepast. Overigens is het ook zo dat oudere woningen en gebouwen voorzien kunnen worden van vloerverwarming als hoofdverwarming zonder het gebruik van radiatoren. Het ligt er dan aan of de vloerverwarming de verliezen kan opvangen. Om met zekerheid te kunnen zeggen of dit mogelijk is, is een berekening van vloerverwarming als hoofdverwarming een goede start. Zo komt men niet voor verassingen te staan. Als de vloerverwarming eenmaal is geïnstalleerd dan kan het namelijk lastig zijn om sommige zaken nog aan te passen.

Afgifteberekening

Afgifteberekening

Realiseren van de perfecte warmtebalans door het vergelijken van de afgiftes met de warmteverliezen.
Berekening volumestromen

Berekening volumestromen

Berekenen van de volumestromen om de vloerverwarming perfect in te stellen.
Rapportage

Rapportage

Een rapportage in PDF- en Excel format inclusief een overzicht van benodigde materialen.
Voor alle systemen

Voor alle systemen

Geschikt voor natbouw, droogbouw en systemen waarbij aluminium geleiding worden gebruikt.
Berekening koelen en verwarmen

Berekening koelen en verwarmen

Berekeningen voor koelen en wandverwarming zijn ook mogelijk.
Controle

Controle

Een extra controle door de berekening van vloertemperaturen en drukverliezen.

Rekentool vloerverwarming

Met Calstrim kan de vloerverwarming per ruimte worden berekend. Het maakt daarbij niets uit welk systeem wordt gebruikt. Of het een natbouw of droogbouwsysteem betreft, een systeem met aluminium geleidingsplaten of wandverwarming. Calstrim kan het allemaal berekenen. Ook de berekeningen voor koeling zijn mogelijk. Bij een warmtepompsysteem kan namelijk worden gekoeld en dan is het handig om ook hiervoor de berekeningen te gebruiken.

Vloerverwarming berekenen vermogen: Online applicatie

Calstrim is een online applicatie die overal gebruik kan worden. Het enige wat men nodig heeft is een internetverbinding. De software is zeer gebruikersvriendelijk opgezet waarbij een eerste inzicht al binnen 5 minuten wordt verkregen. Mocht er derhalve toch iets niet duidelijk zijn dan kan de gratis helpdesk worden geraadpleegd waarbij men telefonisch of per e-mail geholpen wordt.

Meertalig

De software is ook meertalig uitgevoerd waarbij snel tussen verschillende talen geswitcht kan worden. Als de berekening gereed is kan deze worden geëxporteerd naar een overzichtelijke rapportage waarbij ook de benodigde materialen getoond worden. Een legplan of tekening is daarbij in eerste instantie niet nodig

Warmteafgifte vloerverwarming berekenen

In Calstrim vult men wat gegevens in zoals de watertemperaturen, dek – en afwerkvloergegevens en slanggegevens. Daaruit worden dan de vermogens berekend die weer vergeleken kunnen worden met de warmteverliezen. Op deze manier kan men een systeem dusdanig berekenen op zo’n manier dat alles goed op elkaar is afgestemd.

Nadat de vloerverwarming is geïnstalleerd kunnen de volumestromen aan de verdeler worden ingesteld die ook door Calstrim zijn berekend. De vloerverwarming is op deze manier energiezuinig waarbij nog het gewenste comfort wordt bereikt. Als vakterm wordt vaak de term afgifte gebruikt. Hiermee wordt hetzelfde bedoeld als vermogen.

Wilt u ook eens kijken wat Calstrim voor uw bedrijf kan toevoegen?

Dat kan via een gratis proefabonnement. Zie www.calstrim.nl 

© 2023 - Calstrim Floorequa
Created by LR Internet