Warmtebalans Woning

Wat is een warmtebalans nou precies. Het woord zegt het al, het is een balans. In dit geval is het een balans tussen de warmte die uit de woning (of een ander gebouw) verloren gaat en het vermogen wat nodig is om dit verlies op te vangen. Als dit mooi in balans is dan blijft de verwarming lekker rustig draaien en zal zo het meest energiezuinig zijn.

Warmte afgifte van de vloerverwarming

In het geval van vloerverwarming wordt het vermogen ook wel afgifte genoemd. Of de capaciteit van de vloerverwarming. Om een mooie balans te krijgen kan met Calstrim per ruimte en zelfs per groep de afgiftes op de verliezen worden afgestemd. Via deze berekeningen worden de volumestromen bepaald. Op deze manier kan het systeem perfect worden ingeregeld.

Afgifteberekening

Afgifteberekening

Realiseren van de perfecte warmtebalans door het vergelijken van de afgiftes met de warmteverliezen.
Berekening volumestromen

Berekening volumestromen

Berekenen van de volumestromen om de vloerverwarming perfect in te stellen.
Rapportage

Rapportage

Een rapportage in PDF- en Excel format inclusief een overzicht van benodigde materialen.
Voor alle systemen

Voor alle systemen

Geschikt voor natbouw, droogbouw en systemen waarbij aluminium geleiding worden gebruikt.
Berekening koelen en verwarmen

Berekening koelen en verwarmen

Berekeningen voor koelen en wandverwarming zijn ook mogelijk.
Controle

Controle

Een extra controle door de berekening van vloertemperaturen en drukverliezen.

Bespaar op de verwarming

De energiekosten worden zo tot een minimum beperkt en het milieu wordt ook weer meer ontlast. Het is met de rekentool vloerverwarming Calstrim ook prima mogelijk om voor een woning of gebouw waar al vloerverwarming in ligt alles door te rekenen. Dit kan zowel voor natbouw vloerverwarming en droogbouw vloerverwarming systemen. Ook de berekeningen voor wandverwarming zijn mogelijk.

Benodigd vermogen vloerverwarming

Hoeveel Kw per m2 vloerverwarming is er dan nodig? Dat zal blijken uit de berekeningen. Een oudere woning die niet is na geïsoleerd zal veel meer nodig hebben dan nieuwbouwwoning waarbij de laatste isolatienormen zijn toegepast. Bij een ouder gebouw zal er meer vermogen gebruikt moeten worden en zal de software meer vloerverwarming groepen berekenen.

Bereken het vermogen van de vloerverwarming met Calstrim

De rekentool berekent buiten de capaciteit vloerverwarming (en het vergelijk met de warmteverliezen) nog meer zaken. Zo kan al in offertestadium worden berekend hoeveel groepen er gebruikt moeten worden. De vloertemperaturen worden ook getoond. Deze kunnen niet te hoog oplopen vanwege discomfort. Ook de drukverliezen worden berekend. Ook deze mogen niet te hoog oplopen omdat het systeem dan niet meer functioneert.

Calstrim is een zeer volledig en gebruikersvriendelijk software programma voor het vloerverwarming berekenen.

Mocht u het eens willen proberen om de warmteafgifte voor vloerverwarming te berekenen? Een gratis proefabonnement van 7 dagen voor de rekentool vloerverwarming Calstrim is dan een mooie gelegenheid om kennis te maken met berekenen van vloerverwarming

© 2023 - Calstrim Floorequa
Created by LR Internet