De Software

Met Calstrim maak je eenvoudig een afgestemde vloerverwarming berekening. Calstrim is een zeer gebruiksvriendelijk online softwareprogramma voor de meest energiezuinige vloerverwarming. De berekening is vaak al binnen 5 minuten gemaakt.

Naast vloerverwarming is het ook mogelijk om vloerkoeling, wandverwarming en wandkoeling te berekenen.

  • Ook zonder legplan een berekening maken
  • Geschikt voor natbouw, droogbouw en systemen met aluminium geleiding
  • Berekening warmteafgifte, benodigde materialen en inregel gegevens

Snel inzicht met voorcalculatie

Met een voorcalculatie is het mogelijk om in een vroeg stadium de benodige materialen te berekenen. Hierbij is geen legplan nodig.

Tegelijkertijd worden de afgiftes berekend en kunnen deze worden vergeleken met de warmtevlerliezen. Ook wordt al een indicatie van de volumestromen getoond. Op deze manier is in korte tijd al veel inzichtelijk. Een onderbouwde offerte kan snel worden gemaakt.

Waterzijdig inregelen

Als de groepslengtes bekend zijn kunnen de volumestromen exact worden berekend. Op deze manier wordt per groep het juiste debiet toegekend voor de waterzijdige inregeling.

Rapportage

De berekeningen kunnen worden geëxporteerd naar een overzichtelijke rapportage in Excel of PDF

Systeem zonder aluminium geleiding Systeem zonder aluminium geleiding
Systeem met aluminium geleiding Systeem met aluminium geleiding

Geschikt voor alle systemen

De software is geschikt voor alle systemen (met -en zonder aluminum geleiding) en kan tevens worden gebruikt voor de berekeningen voor koeling. Ook zijn de berekeningen voor wandverwarming mogelijk.

Veelgestelde vragen

Je maakt eenvoudig een project aan door in te loggen in het softwareprogramma. Het is mogelijk om binnen één project meerdere calculaties uit te voeren.

Ja, dit is mogelijk. De afgifte wordt door de software berekend. Je kan de verliezen per ruimte (per m2 of totaal) invullen. Je ziet in één oogopslag waar de mogelijke tekorten zijn. Dit geldt ook voor koelberekeningen.

Ja. Binnen één project kunnen meerdere systemen naast elkaar worden berekend.

De software is flexibel opgesteld en alle waardes kunnen worden ingevuld. Dat geldt voor de buitendiameter van de slang en voor de wanddikte.

De software is volledig te personaliseren. Alle data kan aan- of uitgezet worden via filters.

Wanneer je de berekening klaar hebt, kan je deze exporteren naar PDF en Excel. Je kan het Excel bestand eenvoudig in de tekensoftware plakken.

Wanneer je een abonnement afneemt bieden we een gratis helpdesk. De helpdesk is op werkdagen telefonisch en per mail bereikbaar. Je neemt hier contact met ons op.

© 2024 - Calstrim Floorequa
Created by LR Internet